Desert exotic cu mango şi banane
Ai poftă de ceva dulce, cremos şi răcoros? Iată un desert la care sigur vei rămâne cu gândul mult timp după ce-l vei savura. Ingrediente
2 mango, de mărime medie
2 banane
cardamom
2 lămâi verzi
20 g îndulcitor
200 ml frişcă lichidă
15 ml esenţă de vanilie
5 g gelatină
Mod de preparare
Prepari frişca şi o dai la rece. Tai mangoul în felii şi bucăţi mici şi le fierbi până se înmoaie. Porţionezi o banană în felii şi una în bucăţi. Cureţi păstăile de cardamom de seminţe şi apoi le macini. Razi coaja de la cele două lămâi şi le storci zeama. Într-un vas, amesteci pudra de cardamom, coaja şi sucul de lămâie, îndulcitorul şi esenţa de vanilie. Prepari gelatina după instrucţiunile de pe ambalaj şi o încorporezi în amestecul cu vanilie. Împarţi compoziţia în patru şi pui în pahare, apoi adaugi fructele şi frişca. Poţi decora cu pudră de cacao.