Desert exotic cu mango şi banane

26 mai 2015   Mese festive

Ai poftă de ceva dulce, cremos şi răcoros? Iată un desert la care sigur vei rămâne cu gândul mult timp după ce-l vei savura. Ingrediente

2 mango, de mărime medie

2 banane

cardamom

2 lămâi verzi

20 g îndulcitor

200 ml frişcă lichidă

15 ml esenţă de vanilie

5 g gelatină

Mod de preparare

Prepari frişca şi o dai la rece. Tai mangoul în felii şi bucăţi mici şi le fierbi până se înmoaie. Porţionezi o banană în felii şi una în bucăţi. Cureţi păstăile de cardamom de seminţe şi apoi le macini. Razi coaja de la cele două lămâi şi le storci zeama. Într-un vas, amesteci pudra de cardamom, coaja şi sucul de lămâie, îndulcitorul şi esenţa de vanilie. Prepari gelatina după instrucţiunile de pe ambalaj şi o încorporezi în amestecul cu vanilie. Împarţi compoziţia în patru şi pui în pahare, apoi adaugi fructele şi frişca. Poţi decora cu pudră de cacao.

Mai multe