Deserturi tradiţionale spaniole

14 aprilie 2016   Mese festive

Unele dintre aceste deserturi se prepară doar la ocazii speciale, în timp ce cu altele se îndulcesc zilnic familiile spaniole. Iată câteva exemple de deserturi tradiţionale spaniole!

Povlorone

Un fel de fursecuri, dar cărora migdalele le dau un gust divin.

De ce ai nevoie pentru povlorone

350 g făină

150 g migdale

150 g unt

150 g zahăr pudră

½ linguriţă scorţişoară

Cum se prepară povlorone

Dai drumul la cuptor şi presari făina într-o tavă cu hârtie de copt. O dai la cuptor aproximativ opt minute, amestecând constant. Scoţi tava şi o dai deoparte. În altă tavă pui migdalele şi le dai la cuptor, amestecând constant, până îşi schimbă uşor culoarea. Pui migdalele într-un robot de bucătărie şi le pasezi până au o consistenţă fină, fără însă să se transforme în unt de migdale. Combini migdalele cu untul, scorţişoara şi zahărul şi la final făina. Aluatul trebuie să aibă o consistenţă sfărâmicioasă. Întinzi aluatul pe o foaie de copt şi-l decupezi ca pe fursecuri. Pui cu o spatulă bucăţile de prăjitură într-o tavă cu hârtie de copt şi le dai la cuptor 25-30 de minute.

Turrón

Se prepară în special de Crăciun şi se aseamănă la gust cu nuga.

De ce ai nevoie pentru Turrón

400 g migdale tocate

350 g miere

3 albuşuri

Cum se prepară Turrón

Pui migdalele într-o tavă de cuptor şi le coci aproximativ 10-15 minute. Pui mierea într-o tigaie şi când devine lichidă şi începe să fiarbă o dai deoparte. Baţi albuşurile spumă tare şi le omogenizezi cu mierea. Aşezi din nou amestecul pe foc, amestecând 15-20 de minute. La final va avea culoarea caramelului. Când s-a întărit dai deoparte şi adaugi migdalele. Aşezi compoziţia într-o tavă întinsă, în care ai pus hârtie de copt, aşezi altă hârtie de copt deasupra şi dai prăjitura la frigider 2-3 ore, înainte să o tai.

Mai multe