Doradă umplută la grătar

16 iunie 2016   Mese festive

Iubitorii preparatelor din peşte vor îndrăgi, cu siguranţă, acest preparat. Dorada nu necesită mult timp pentru a fi umplută şi făcută pe grătar. Ai nevoie doar de 15 minute, iar delicioasa doradă umplută poate fi servită invitaţilor.

Doradă umplută la grătar – Ingrediente (2 porţii)

2 bucăţi doradă (peştele să fie întreg) 1 lămâie 2 căţei de usturoi 4 crenguţe cimbru 2 crenguţe rozmarin 50 g baby spanac sare grunjoasă, după gust piper, după gust ulei de măsline felii de lămâie, pentru servire

Doradă umplută la grătar – Mod de preparare

Încingi grătarul şi feliezi lămâia.

Îndepărtezi înotătoarele şi condimentezi cu sare interiorul peştelui. Umpli fiecare doradă cu usturoi zdrobit, cimbru, rozmarin, baby spanac şi câteva felii de lămâie.

Dacă este nevoie, fixezi peştele umplut cu scobitori şi îl stropeşti cu ulei de măsline pe ambele părţi. Condimentezi din nou cu sare şi piper, după gust.

Apoi îl frigi pe grătar, pe folie de aluminiu, aproximativ 10-12 minute, până se rumeneşte şi carnea devine crocantă. Serveşti alături de câteva felii de lămâie.

Sursa+foto: kitchenstories.io

Mai multe