Dovleac umplut

24 septembrie 2015   Mese festive

Profită de bogăţia toamnei şi încearcă reţete noi. Ce-ai zice dacă ai ieşi din cotidian cu dovleac umplut? Reţeta este un pic mai migăloase, dar rezultatul justifică „deranjul“.

Ingrediente

1 dovleac mai mic (cu coaja subţire) 3 felii pâine uscată 1 bucăţică ghimbir 3 căţei de usturoi 500 g carne tocată de vită 2 linguri ulei 1 legătură ceapă verde 2 ouă 100 g caşcaval ras sare piper Mod de preparare

Speli dovleacul, îl tai pe jumătate, scoţi seminţele şi tai fiecare jumătate în 3-4 felii. Aşezi feliile într-o tavă, torni apă cam de două degete, acoperi cu folie de aluminiu şi coci în cuptorul încins circa 25 de minute. Înmoi pâinea în apă caldă. Cureţi ghimbirul de coajă, îl toci mărunt şi pisezi usturoiul curăţat. Căleşti 2/3 din carne în uleiul încins. Amesteci carnea călită cu cea crudă, adaugi ouăle, ceapa tocată, pâinea stoarsă, usturoiul şi ghimbirul, caşcavalul ras, sare şi piper, după gust. Cu această compoziţie, umpli feliile de dovleac, le aşezi pe o tavă unsă cu puţin ulei şi le introduci în cuptorul încins pentru 30 de minute.

Mai multe