Dovlecei pane cu sos bechamel

21 iulie 2015   Mese festive

Tarabele sunt pline cu dovlecei proaspeţi ce abi aşteapră să fie pregătiţi în fel şi chip şi savuraţi în fiecare farfurie. Pregăteşte şi tu o porţie zdravănă de dovlecei pane cu sos bechamel pentru întreaga familie care se reuneşte la masă tocmai pentru a savura un preparat special.

Dovlecei pane cu sos bechamel - Ingrediente

3 dovlecei 3 ouă 100 g făină 1 lingură smântână ulei pentru prăjit sare piper

1 pachet unt

500 ml lapte

4 linguri făină

30 g parmezan

sare

piper

Dovlecei pane cu sos bechamel - Preparare

Speli dovleceii, îi tai rondele, îi presari cu sare şi îi laşi o jumătate de oră. Între timp, baţi ouăle cu smântâna şi o lingură de făină şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Usuci rondelele de legume pe un prosop curat. Treci fiecare rondea prin făină, apoi prin compoziţia de ouă şi le prăjeşti în ulei încins. Când sunt gata, le scoţi pe şerveţele de hârtie ca să absoarbă grăsimea în exces. Le serveşti cu mujdei de usturoi sau cu salată de legume. Cui nu-i place dovlecelul, îl poate înlocui cu vinete.

Pentru sos, pui pachetul de unt într-o tigaie la foc mic. După ce s-a topit, adaugi făina în ploaie, amestecând mereu să nu se formeze cocoloaşe. După ce ai încorporat făina torni, în fir subţire, laptele amestecând continuu. Laşi câteva clocote şi adaugi parmezanul, sarea şi piperul. Aştepţi să se combine aromele şi opreşti focul. Torni sosul peste dovlecei. Acum îţi poţi pofti la masă familia pentru a savura o porţie de dovlecei pane cu sos bechamel.

Mai multe