Drob de miel
Poţi prepara drobul de miel în fel şi chip. Dar noi avem pentru tine o reţetă soecială propusă de chef Cristi Ghimpu de la restaurantul Aqua Ballroom Militari.
Ingrediente pentru drob de miel
organe de miel 4 ouă 2 legături ceapă verde 1 legătură mărar 1 legătură pătrunjel 1 morcov 1 felie de pâine înmuiată în lapte 1 prapur 1 rădăcină albitură 5 ouă fierte, curăţate de coajă sare piper
150 g muştar
200 g pesmet făcut în casă
1 legătură pătrunjel
4-5 fire cimbru verde
4-5 fire rozmarin
Mod de preparare pentru drob de miel
Speli bine organele. Îndepărtezi pieliţa albă de la rinichi, iar de la inimă şi de la plămâni tai părţile mai tari. Le fierbi în apă cu sare împreună cu un morcov şi cu o albitură. Le ţii la fiert aproximativ 45 de minute. Scurgi apa şi le laşi la răcit. Le toci, storci bine felia de pâine şi o dai prin maşina de tocat, apoi dai ceapa verde şi verdeaţa. Amesteci compoziţia şi adaugi ouăle, unul câte unul, şi potriveşti gustul de sare şi piper.
Între timp, speli prapurul în mai multe ape şi îl întinzi într-o tavă de cozonac. Pui peste el jumătate din amestecul de organe tocate, aşezi ouăle fierte pe lungime, acoperi cu restul de tocătură, apoi cu prapurul. Dai drobul la cuptorul încins şi îl ţii până când se rumeneşte frumos. Scoţi tava şi laşi să se răcească bine, apoi îl scoţi. Între timp, prepari crusta. Dai la blender pesmetul şi verdeţurile, apoi le întinzi pe un platou. Drobul răcit îl dai cu muştar şi îl tăvăleşti prin verdeţuri.
Serveşti drobul cu ridichi şi cu salată verde.