Dulceaţă de mere cu scorţişoară
4 septembrie 2017
Mese festive
Pudra de scorţişoară este un aliat important împotriva gripei. Combinată cu miere, acest ingredient are efect pozitiv în tratarea răcelilor. Pune-te la adăpost de bolile de sezon cu o dulceaţă gustoasă de mere.
Ingrediente 3 ½ kg mere 1 lămâie 1 ½ kg zahăr 1 linguriţă scorţişoară
Mod de preparare
Cureţi merele de coajă, îndepărtezi cotoarele şi le tai. Le amesteci cu zahărul şi le dai 2-3 ore la frigider. Le aşezi într-o cratiţă, pe foc mic şi amesteci constant pentru a nu se prinde de baza vasului. Iei spuma ori de câte ori este nevoie.
Când s-a legat dulceaţa, adaugi scorţişoara şi zeama de lămâie. Mai ţii pe foc 5 minute, apoi dai deoparte. O pui rece în borcane sterilizate, înfiletezi capacele şi le dai într-un loc răcoros.