Ecleruri cu cremă de vanilie şi mandarine FOTO
Aceste ecleruri cu cremă de vanilie şi mandarine sunt un desert rafinat şi plin de savoare, pe care-l poţi prepara cu uşurinţă dacă urmezi întocmai paşii. Lasă suficient spaţiu între ecleruri când le pui la copt. Astfel, eviţi să se lipească între ele. După ce le coci, lasă-le la răcit, apoi înţeapă-le cu o scobitoare pentru a scoate aburul din ele.
Ecleruri cu cremă de vanilie şi mandarine - Ingrediente (20 bucăţi)
Pentru aluat 500 ml apă 250 g unt 50 g zahăr 360 g făină 6 ouă sare
500 ml lapte
5 gălbenuşuri
esenţă de vanilie
100 g zahăr
50 g amidon
4-5 mandarine
300 g ciocolată albă
50 ml frişcă lichidă
Ecleruri cu cremă de vanilie şi mandarine - Mod de preparare
Topeşti untul în apa pusă la fiert. Adaugi zahărul şi sarea. După ce s-a topit zahărul, iei oala de pe foc şi pui făina în ploaie. Laşi la răcit şi încorporezi ouăle pe rând. Încingi cuptorul. Cu un poş sau cu o pungă pe care o tai la un capăt, aşezi eclerurile într-o tavă tapetată. Le laşi la copt până devin arămii.
Pentru cremă, fierbi laptele şi adaugi esenţa de vanilie şi zahărul. Freci gălbenuşurile cu amidonul. Le pui pe baie de aburi şi torni, în fir subţire, laptele. Amesteci până se îngroaşă. Laşi să se răcorească un pic.
Tai formele de ecler pe jumătate. Pe jumătatea-bază, torni cu un poş din crema de vanilie şi aşezi câteva feliuţe de mandarină. Pentru glazură, pui ciocolata albă dată prin răzătoarea mare şi frişca lichidă într-o cratiţă pe foc, pe baie de aburi.
Amesteci continuu până se topeşte ciocolata. Înmoi fiecare jumătate-capac în glazură, scurgi surplusul şi aşezi peste jumătăţile umplute. Laşi la răcit aproximativ
2-3 ore înainte de-a le servi.