File de peşte gratinat

8 ianuarie 2018   Mese festive

Reţetele cu peşte sunt binevenite după această perioadă a sarbătorilor cu mâncăruri mai grele.

Ingrediente (6 porţii)

6 fileuri de peşte 3 cepe mari 400 g ciuperci 100 g unt 150 g parmezan ras 4 linguri pesmet picant 1 lămâie nucşoară rasă sare

Mod de preparare

Cureţi ceapa, o tai felii subţiri, o pudrezi cu sare şi o laşi câteva minute să iasă iuţeala din ea. Cureţi ciupercile, le tai felii mai groase pe cele mari şi le laşi întregi pe cele mici.

Ungi un vas termorezistent cu unt, presari pesmet, apoi aşezi un strat de ceapă, peste care aşezi trei fileuri de peşte. Adaugi câteva cubuleţe de unt, stropeşti cu zeamă de lămâie, presari parmezan şi pesmet picant.

Continui în aceeaşi ordine până epuizezi toate ingredientele. Ultimul strat va fi de parmezan şi pesmet picant, este care presari nucşoară. Adaugi restul de unt şi introduci vasul la cuptor pentru circa 35-40 de minute. Serveşti peştele cald.

Mai multe