File de peşte în crustă crocantă

19 august 2015   Mese festive

Pentru o cină romantică poţi pregăti pentru persoana iubită această reţetă pe care ţi-o propunem noi.

Ingrediente

4 bucăţi file de cod (sau orice alt peşte) 100 ml lapte 2 ouă 4 linguri făină 4 căţei de usturoi 1 legătură pătrunjel 1 lămâie 200 g pesmet ulei pentru prăjit sare piper

Cum se prepară

Bucăţile de peşte se spală, se usucă cu un prosop absorbant, se dau cu sare, cu piper, se stropesc cu zeama de la o jumătate de lămâie şi se lasă 15 minute. Într-un castron se amestecă laptele, ouăle, usturoiul pisat şi făina. Trebuie să fie un aluat asemănător cu cel de clătite. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt, sare şi piper. Bucăţile de peşte se trec prin compoziţia de ou şi lapte, apoi prin pesmet şi se coc la foc mic pe ambele părţi. Se servesc calde, alături de bucăţi de lămâie.

Mai multe