File de somon în sos cremos de smântână

9 noiembrie 2017   Mese festive

Când alegi să găteşti peşte, încearcă o reţetă apetisantă de file de somon în sos cremos de smântână, pe care o asezonezi cu mărar, pentru un plus de gust.

Ingrediente

1 lingură ulei 4 bucăţi file de somon 3 căţei de usturoi, pisaţi 250 g smântână 100 ml fiertură de pui zeama de la 1 lămâie 1 linguriţă amidon 1 lingură apă 1 lingură mărar tocat sare piper

Mod de preparare – File de somon în sos de smântână

Condimentezi bucăţile de somon cu sare şi piper, după gust. Le rumeneşti într-o tigaie, în uleiul încins, în jur de 5 minute, pe fiecare parte. Transferi pe o farfurie.

Sotezi usturoiul până se înmoaie. Amesteci cu smântâna, fiertura de pui şi zeama de lămâie. Separat, combini amidonul cu apa, apoi îl încorporezi în sos. Laşi să clocotească uşor 3-4 minute, până începe să se îngroaşe. Întorci somonul în tigaie şi îl mai ţii pe foc 2-3 minute. Serveşti cu mărar.

Sursa https://therecipecritic.com

Mai multe