Foitaj cu banane şi ciocolată
29 august 2017
Mese festive
Din doar câteva ingrediente poţi prepara un desert simplu şi incredibil de delicios. Şi va fi gata în mai puţin de 40 de minute.
De ce ai nevoie pentru foitaj
1 foaiealuat foitaj
1 ou
40 g zahăr brun
1 linguriţă scorţişoară
40 g nuci sau alune sfărâmate
2 banane
75 g ciocolată cu lapte sau neagră
Cum se prepară foitajul
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Baţi oul şi ungi foaia de aluat după ce s-a decongelat. Amesteci scorţişoara cu zahărul şi o presari o parte peste aluat, apoi adaugi nucile, în ploaie. Într-un capăt al aluatului pui bananele fără coajă şi aşezi lângă ele pătrăţelele de ciocolată.
Rulezi şi ungi cu ou pe deasupra. Tai în jumătate şi aşeiz în tavă. Presari restul de scorţişoară şi dai la cuptor până se rumeneşte.