FOTO Aperitiv cu ouă şi cârnaţi

15 septembrie 2015   Mese festive

Pentru mesele festive ori pentru răsfăţul întregii familii, iată ce propunere de reţetă avem azi:

Ingrediente

20 g drojdie 1 linguriţă zahăr 300 g făină 250 ml lapte 70 g unt 4 gălbenuşuri 1 vârf de cuţit cu sare 3 ouă fierte tari 200 g cârnaţi 150 g carne afumată

Mod de preparare

Se pune drojdia într-o cană, se adaugă zahărul, două linguri de făină, trei linguri de lapte călduţ, se amestecă şi se lasă să crească 30 de minute. Se amestecă laptele rămas cu untul topit şi se adaugă gălbenuşurile bătute.

Într-un bol, se cerne făina împreună cu sarea. Se adaugă treptat amestecul de gălbenuş şi se ­bate bine ca să nu se facă ­cocoloaşe.

Se unge o formă de tartă cu unt. Se aşază pe fund folie de aluminiu şi se unge cu unt. Se aşază ouă şi cârnaţi felii şi carnea afumată tăiată bucăţi mici.

Se toarnă aluatul peste ouă, cârnaţi şi carne şi se lasă să crească 10 minute. Se introduce la cuptor, la foc potrivit, pentru 40 de minute. Se răstoarnă pe un platou şi se serveşte.

Mai multe