FOTO Budincă de cartofi cu kaizer

5 septembrie 2014   Mese festive

Ca să fii sigur că îţi iese bună această budincă, te sfătuim să urmezi paşii de mai jos.

Ingrediente

10 cartofi 1/2 kg kaizer 5 ouă 2 ardei graşi roşii 2 ardei graşi verzi 100 g caşcaval o lingură unt

Pentru sos

500 ml lapte

3 ouă

2 linguri făină

4 căţei de usturoi

o legătură pătrunjel

sare

piper

Mod de preparare

Pasul 1

Cartofii se spală, se pun la fiert în coajă, se curăţă apoi şi se taie rondele. Ouăle se fierb tari, se decojesc şi se taie felii pe orizontală. Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie fâşii, iar kaizerul, cubuleţe mici. Opreşte două-trei feliuţe de kaizer.

Pasul 2

Într-un vas termorezistent uns cu unt se aşază un strat cu rondele de cartofi. Peste aceştia se pun feliile de ardei gras, alternând culorile. Cubuleţele de kaizer se împrăştie peste

ardei, apoi urmează feliile de ou şi deasupra, rondele de cartofi.

Pasul 3

Pentru sos, se amestecă laptele cu ouăle şi făina. Se adaugă sare şi piper după gust, pătrunjelul tocat mărunt şi usturoiul pisat. Se omogenizează bine.

Pasul 4

Peste straturile din vas se toarnă sosul, se presară caşcavalul ras şi se pun câteva feliuţe de kaizer. Se dă vasul la cuptor pentru circa 45 de minute, până se rumeneşte. Se serveşte caldă.

sursa foto: Image Food

Mai multe