FOTO Carne de vită cu sos de ciuperci

23 septembrie 2015   Mese festive

Ai musafiri la masă, ori pur şi simplu vrei să-ţi răsfeţi jumătatea cu un fel de mâncare special, iată care este propunerea noastră.

Ce ai nevoie

800 g pulpă de vită 3 linguri ulei 2 cepe 1/2 linguriţă chimen măcinat 40 g făină 200 g ciuperci proaspete 200 ml smântână 12% grăsime sare piper

Mod de preparare

Pulpa de vită se spală, se usucă cu prosoape absorbante, se taie în patru felii, se bat cu ciocanul de şniţele şi se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se prăjesc bucăţile de carne pe ambele părţi, după care se scot.

În uleiul rămas se pune ceapa tăiată mărunt, se lasă până se rumeneşte, după care se toarnă circa 500 ml de apă.

Se pune carnea şi chimenul peste ceapă, se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă circa o oră. Se scoate carnea afară şi se lasă să fiarbă sosul până scade.

Se adaugă în sos făina dizolvată cu puţină apă, 500 ml de apă rece, se amestecă bine şi se dă în clocot. Se pun ciupercile tăiate bucăţi mai mari şi se fierb 15-20 de minute.

Se adaugă treptat smântâna şi se potriveşte gustul de sare şi piper. Se lasă să dea în câteva clocote, se pune carnea în sos şi se opreşte focul. Se serveşte cu pâine sau găluşte.

Mai multe