FOTO Cartofi cu ton la cuptor

23 ianuarie 2015   Mese festive

Cei mai buni cartofi cu ton la cuptor! Gata! Acesta este verdictul. Urmăreşte în paşi cum se prepară şi te vei bucura şi tu de ei.

Ingrediente pentru cartofi cu ton la cuptor

2 linguri ulei de măsline 2 conserve cu ton 400 g roşii în conservă 1 kg cartofi 1 lingură pesmet 150 ml smântână 100 g unt 3 linguri făină 500 ml lapte 1 ceapă mare 50 g parmezan ras sau caşcaval sare piper

Mod de preparare pentru cartofi cu ton la cuptor

Ceapa se căleşte puţin în ulei de măsline împreună cu bucăţile de ton. Se adaugă roşiile tocate şi sucul lor, se fierbe câteva minute şi se condimentează cu sare şi piper. Cartofii se taie felii.

Într-o cratiţă se topeşte untul, se adaugă făina, amestecându-se continuu. Se toarnă laptele rece treptat, amestecând continuu, sare şi se amestecă până se formează un sos gros.

Într-un vas termorezistent mai mare sau în patru mai mici, unse cu unt şi tapetate cu pesmet, se aşază un strat de cartofi, unul din amestecul de ton, cartofi, ton şi se încheie cu cartofi. Se toarnă smântâna peste.

Se întinde sosul deasupra cartofilor, se presară parmezanul ras sau caşcavalul, se acoperă vasul cu folie de aluminiu şi se introduce la cuptor pentru 30 de minute. Se scoate

folia şi se mai lasă 15 minute, ca să se rumenească.

sursa foto: ImageFood

Mai multe