FOTO Cartofi umpluţi cu bacon şi sos de smântână

21 aprilie 2015   Mese festive

Pentru orice ocazie, dar mai ales pentru una specială, poţi pregăti acest aperitiv delicios de cartofi umpluţi cu bacon şi sos de smântână.

Cartofi umpluţi cu bacon şi sos de smântână - Ingrediente

8 cartofi 200 g bacon 200 g telemea tare 2 căţei de usturoi 1 ardei iute roşu 1 crenguţă de busuioc 1 legătură de pătrunjel verde 4 linguri ulei de măsline ulei pentru prăjit

200 g smântână

200 g iaurt simplu

1 legătură ceapă verde

câteva frunze de rucola

2 roşii cherry

Cartofi umpluţi cu bacon şi sos de smântână - Mod de preparare

Se spală bine cartofii cu o periuţă sub apă rece. Se taie pe lung şi se scobesc cu o lingură pentru a se obţine forma unei bărcuţe.

Se şterg cartofii cu un prosop şi se prăjesc în ulei bine încins pe ambele părţi. Se scot pe prosoape absorbante pentru a se îndepărta surplusul de ulei.

Se dă brânza pe rozătoarea mică şi se amestecă cu baconul tăiat în cubuleţe mici.

Se toacă mărunt usturoiul şi se amestecă cu pătrunjelul, busuiocul şi ardeiul iute tăiate mărunt şi uleiul de măsline. Se unge fiecare cartof cu amestecul aromat.

Se umplu cartofii cu amestecul de brânză şi bacon şi se introduc în cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute.

Între timp, se amestecă iaurtul cu smântana şi ceapa tocată mărunt. Cartofii se servesc alături de sosul de smântână şi cu garnitură de rucola şi roşii cherry.

Mai multe