FOTO Clătite cu brânză la cuptor
Clătite preparate astfel se pot transforma dintr-un produs banal, într-unul special care va bucura întreaga familie.
Ingrediente
Pentru aluatul de clătite
300 ml lapte 2 ouă 2 linguri ulei 200 g făină 1 praf de sare
Pentru umplutură
200 g brânză telemea
300 g brânză de vaci
200 g măsline umplute cu gogoşari
1 legătură ceapă verde
3 linguri smântână
Pentru sos
3 ouă
250 ml lapte
2 linguri făină
sare
piper
Pentru tapetat vasul
1 vârf cuţit busuioc uscat
2 linguri pesmet
Mod de preparare
Se bat ouăle cu laptele, uleiul, sare şi făină şi se face un aluat de consistenţa unei smântâni fluide. Se coc opt clătite mai mari şi se lasă la răcit.
Se rade brânza telemea şi se amestecă cu cea de vaci, cu măslinele tăiate rondele şi cu frunzele de ceapă verde tocate mărunt. Se adaugă smântâna şi se amestecă bine.
Se umplu clătitele cu compoziţia de brânză, se rulează şi se taie în două. Se unge cu ulei şi se tapetează cu pesmet un vas termorezistent şi se aşază clătitele cu partea tăiată în sus.
Ouăle se bat bine cu laptele. Se adaugă făina, busuiocul, sare şi piper şi se toarnă compoziţia peste clătite. Se introduce vasul la cuptor pentru 30 de minute, până se rumenesc.
sursa foto: ImgaeFood