FOTO Clătite cu brânză la cuptor

4 septembrie 2016   Mese festive

Clătite preparate astfel se pot transforma dintr-un produs banal, într-unul special care va bucura întreaga familie.

Ingrediente

Pentru aluatul de clătite

300 ml lapte 2 ouă 2 linguri ulei 200 g făină 1 praf de sare

Pentru umplutură

200 g brânză telemea

300 g brânză de vaci

200 g măsline umplute cu gogoşari

1 legătură ceapă verde

3 linguri smântână

Pentru sos

3 ouă

250 ml lapte

2 linguri făină

sare

piper

Pentru tapetat vasul

1 vârf cuţit busuioc uscat

2 linguri pesmet

Mod de preparare

Se bat ouăle cu laptele, uleiul, sare şi făină şi se face un aluat de consistenţa unei smântâni fluide. Se coc opt clătite mai mari şi se lasă la răcit.

Se rade brânza telemea şi se amestecă cu cea de vaci, cu măslinele tăiate rondele şi cu frunzele de ceapă verde tocate mărunt. Se adaugă smântâna şi se amestecă bine.

Se umplu clătitele cu compoziţia de brânză, se rulează şi se taie în două. Se unge cu ulei şi se tapetează cu pesmet un vas termorezistent şi se aşază clătitele cu partea tăiată în sus.

Ouăle se bat bine cu laptele. Se adaugă făina, busuiocul, sare şi piper şi se toarnă compoziţia peste clătite. Se introduce vasul la cuptor pentru 30 de minute, până se rumenesc.

sursa foto: ImgaeFood

Mai multe