FOTO Clătite cu carne tocată
Cum să obţii un aluat de clătite pufos? Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Acestea se bat spumă tare cu două linguri de zahăr, după care se adaugă gălbenuşurile, treptat, şi un praf de sare. Dacă se doreşte, se adaugă, după preferinţă, esenţă de vanilie sau zahăr vanilat. Se pun apa minerală sau laptele, mixând în continuare, şi făina. Ca să nu se mai pună ulei în tigaie la prăjit, se adaugă două linguri de ulei în compoziţie. Se lasă aluatul astfel pregătit ca să se odihnească la frigider cel puţin 30 de minute.
Ingrediente
Pentru clătite 2 ouă 400 ml lapte 1 vârf de cuţit sare 210 g făină
1 ceapă mare
300 g carne tocată amestec
1 linguriţă boia
2 linguri ulei
sare
piper
100 g roşii decojite
1 ardei gras verde
50 ml smântână
1 legătură pătrunjel
făină
2 ouă
pesmet
ulei pentru prăjit
Modul de preparare
Pentru clătite, baţi ouăle cu laptele şi sarea şi adaugi treptat făina. Îţi iese un aluat subţire. Ungi cu puţin ulei o tigaie de teflon şi prăjeşti clătite subţiri.
Căleşti ceapa tocată mărunt în două linguri de ulei, adaugi carnea, boiaua, sare şi piper, după gust. Pui roşiile şi ardeiul gras tocate mărunt şi laşi 15 minute. La sfârşit, adaugi smântâna şi pătrunjelul verde tocat.
Pui amestec de carne pe clătite, întinzi bine, pliezi capetele şi rulezi. Baţi bine cu un tel două ouă cu un praf de sare.
Treci rulourile de clătite prin făină, prin ou bătut şi pesmet şi le prăjeşti în ulei încins până se rumenesc. Se servesc cu salată de legume.