FOTO Coşuleţe cu alune şi frişcă

22 septembrie 2015   Mese festive

În cazul în care vreţi să vă impresionaţi prietenii, ori de ce nu, chiar colegii de ziua dvs, puteti prepara această reţetă cu încredere, fără a da greş.

Ingrediente

Pentru aluat 200 g făină 60 g zahăr 1 ou 150 g unt

400 ml lapte

60 g zahăr

1 pachet praf de cremă caramel

100 g alune sau nuci

80 g zahăr

1 lingură miere

50 g unt

150 ml frişcă

1 pachet zahăr vanilat

50 g zahăr

Mod de preparare

Pe o planşetă, se cerne făina şi se amestecă cu zahărul. Se face o groapă mică în centrul făinii şi se pun oul şi untul tăiat bucăţi, se frământă un aluat potrivit de tare, care se lasă la ­rece 30 de minute.

Se presară făină pe o planşetă şi se întinde aluatul în foaie groasă de 3 mm. Cu o formă specială sau cu o cană se taie ­cercuri din ea.

Se pun cercurile în forme de minitarte unse cu unt şi tapetate cu făină. Se presează bine cu degetele. Se aşază formele pe o tavă, se coc timp de 15 minute şi se lasă să se răcească în forme.

Laptele se amestecă cu zahărul şi praful de cremă caramel şi se fierbe pe foc mic până se îngroaşă. Se toarnă crema fierbinte în coşuleţele coapte şi răcite.

Alunele decojite se prăjesc puţin şi se zdrobesc. Se caramelizează zahărul cu mierea, se adaugă alunele şi untul, se amestecă şi se toarnă imediat peste crema din coşuleţe.

Se lasă să se răcească şi se bate frişca cu zahărul şi zahărul vanilat. Se scot din forme şi se decorează fiecare coşuleţ cu frişcă. Se dau la rece până în momentul servirii.

Mai multe