FOTO Cotlete de miel cu legume
Mai sunt două săptămâni până la Paşte şi este firesc să ne gândim şi la meniu. Şi pentru că vrem să vă fim cu adevărat de folos vă propunem o nouă reţetă de sărbătoare.
Ingrediente
800 g cotlet de miel 2 căţei usturoi 1 crenguţă cimbru proaspăt 4 linguri ulei de măsline 2 linguriţe muştar zeama de la 1/2 lămâie 1 legătură morcovi 250 g sparanghel sare 1 ceapă mare 50 g unt 4 crenguţe cimbru pentru decor
Mod de preparare
Se spală bine cotletul de miel şi se taie bucăţi. Se taie membrana din jurul cărnii pentru a nu se răsuci sau strânge în timpul preparării şi se presară cu un praf de sare.
Se aşază bucăţile de cotlet într‑un vas şi se pun peste ele cimbrul proaspăt rupt de pe crenguţă şi usturoiul curăţat şi pisat.
Muştarul se amestecă bine cu uleiul de măsline şi se toarnă peste cotletele din vas. Se stropesc cu zeama de lămâie şi se lasă la rece 30 de minute.
Se spală şi se curăţă morcovii şi sparanghelul. Morcovii se fierb în apă cu o jumătate de linguriţă de sare 10 mi-nute, iar sparanghelul se opăreşte în apă clocotită. Se introduc în apă rece şi se scurg.
Se topeşte jumătate de unt într-o tigaie mai mare şi se prăjesc cotletele pe ambele părţi. Se scot şi se aşază într‑un vas termorezistent. În grăsimea în care s-a prăjit carnea, se căleşte ceapa tocată mărunt cu 50 ml de apă.
Ceapa călită se pune peste carne şi se introduce vasul în cuptorul preîncălzit pentru 20-30 de minute, la foc potrivit.
Morcovii şi sparanghelul se călesc puţin în untul rămas. Cotletele de miel se servesc alături de morcovi şi sparanghel, decorate cu crenguţe de cimbru. Se pot servi şi cu cartofi fierţi.
foto: ImageFood