FOTO Cunună cu fructe uscate

8 decembrie 2014   Mese festive

Crăciun înseamnă decor spectaculor şi multă culoare. prin decor, poţi transforma un desert simplu într-unul frstiv. Steluţele şi glazura albă, ca ninsoarea, sunt ingredientele-secrete ale duclciurilor de Crăciun. Ingrediente

Pentru aluat

500 g aluat pentru pâine de casă intermediară

100 g smochine uscate

100 g curmale uscate

400 g pere sau caise confiate

100 g stafide

50 ml rom

1 linguriţă scorţişoară măcinată

100 g alune de pădure

100 g migdale

Pentru glazură

150 g zahăr pudră

zeama de la 1 lămâie

seminţe de dovleac şi cireşe confiate pentru decor

Mod de preparare

Tai smochinele, curmalele şi perele confiate în felii şi le pui într-o oală. Adaugi stafidele, alunele, migdalele, romul, 125 ml de apă, scorţişoara şi le fierbi 15 minute. Dai

deoparte şi acoperi vasul 10 minute.

Tai 1/3 din aluatul crescut, îl întinzi într-o fâşie de 10 cm lăţime şi suficient de lungă, pe care o aşezi pe fundul unei forme rotunde cu gaură în mijloc unsă cu ulei.

Adaugi amestecul de fructe în aluatul rămas, mai torni 250 ml de apă şi frămânţi bine. Aşezi compoziţia, peste aluatul din formă, apeşi şi netezeşti bine suprafaţa.

Laşi forma la loc cald pentru 30 de minute. O introduci în cuptorul încălzit în prealabil la 200° C pentru 45-50 de minute, după care o laşi să se răcească.

Amesteci zahărul pudră cu zeama de lămâie şi freci până se formează o glazură fluidă. O torni peste cunună şi o ornezi cu flori făcute din seminţe de dovleac şi cireşe confiate. Laşi să se întărească glazura.

sursa foto: profimedia

Mai multe