FOTO Desert cu pişcoturi, caise şi brânză de vaci

16 februarie 2015   Mese festive

Reuşita acestei reţete de desert cu pişcoturi, caise şi brânză de vaci ţine de ordinea paşilor în care este preparat. Aşa că urmează sfaturile noastre şi nu vei da greş.

Ingrediente pentru desert cu pişcoturi, caise şi brânză de vaci

Pentru pişcoturi 3 ouă 50 g zahăr pudră 90 g făină

1 plic de frişcă

150 ml lapte

250 g brânză de vaci

1 lingură zahăr pudră

1 conservă de caise (300 g)

100 ml cafea tare

50 ml lichior de migdale

1 lingură cacao

Mod de preparare pentru desert cu pişcoturi, caise şi brânză de vaci

Albuşurile se bat spumă tare cu ­zahărul pudră, se adaugă gălbenu­şurile treptat şi în ­cele din urmă se încorporează uşor făina cernută, amestecând de jos în sus.

Se aşază hârtie de copt într-o tavă de aragaz. Se pune compoziţia într-un poş şi se fac pişcoturi cu lungimea de 8 cm.

Se coc în cuptorul preîncălzit 12 minute. Se lasă să se răcească şi se desprind cu atenţie de pe hârtie.

Se bate praful de frişcă împreună cu laptele până se întăreşte şi se amestecă uşor cu brânza de vaci şi cu zahărul pudră. Caisele se taie felii, iar cafeaua se amestecă cu lichiorul.

Se pune o lingură de cremă pe fundul a patru cupe cu picior, se aşază câteva felii de caise şi după aceea două pişcoturi înmuiate în cafea.

Se aşază iar cremă, felii de caise, pişcoturi şi se termină cu o lingură de cremă. Se introduc la frigider pentru o oră şi se presară cu cacao înainte de servire.

sursa foto: Image Food

Mai multe