FOTO Fursecuri cu budincă de vanilie

5 august 2015   Mese festive

Pentru oricine, dimineaţa are cu siguranţă aroma unei cafele dulce-amărui, aburinde. Dacă o mai însoţeşti şi de nişte fursecuri delicioase, răsfăţul este complet.

Ingrediente

Pentru aluat 4 albuşuri 150 g zahăr pudră 1 lingură cafea măcinată fin 40 g făină 1 lingură cacao 100 g miez de nucă 60 g unt

300 ml lapte

80 g zahăr pudră

1 pachet budincă de vanilie

2 linguri cafea măcinată fin

250 g unt

50 g glazură de ciocolată

Mod de preparare

Se bat albuşurile spumă tare, se adaugă zahărul şi se bat până se topeşte. Se încorporează cu grijă cafeaua măcinată fin, făina cernută, cacaua, miezul de nucă măcinat şi untul topit.

Se pune aluat într-un poş şi se formează pe o tavă cu hârtie de copt bănuţi cu diametrul de circa 6 cm. Se coc în cuptorul preîncălzit 20 de minute. Se lasă să se răcească şi se desprind cu grijă de pe hârtia de copt.

Se amestecă laptele cu zahărul pudră şi praful de budincă. Se pune pe foc şi se lasă până se îngroaşă.

Se lasă să se răcească, se adaugă cafeaua, se adaugă untul tăiat bucăţi şi se mixează până se omogenizează bine.

Se aşază pe un grătar jumătate din cantitatea de fursecuri. Cu un poş, se pune cremă peste fursecuri. Se acoperă cu fursecurile rămase şi se apasă uşor.

Se decorează cu glazură de ciocolată şi se dau la rece pentru cel puţin două ore înainte să fie servite

Mai multe