FOTO Macarons cu cremă de ciocolată

12 octombrie 2017   Mese festive

Deşi sunt cunoscute ca fiind o specialitate franceză, primele macarons nu au apărut în această ţară, ci în Italia, mai exact în Sicilia. Aici au fost aduse de arabi, vestiţi pentru prăjiturile lor pe bază de nuci. Arabii pregăteau biscuiţi simpli din migdale măcinate, albuş de ou şi zahăr. Reţeta a fost rafinată de bucătarii italieni care au lipit biscuiţii cu o cremă fină. Prăjiturile au ajuns în Franţa, aduse de bucătarii francezi care au vizitat Italia. Micuţele fursecuri au devenit desertul preferat al reginei Maria Antoaneta. Ea era vestită pentru veşmintele viu colorate pe care le purta, iar în onoarea ei patiserii au adăugat un strop de culoare şi în macarons.

Ingrediente

Pentru macarons 4 albuşuri 60 g zahăr tos 200 g zahăr pudră 200 g migdale măcinate 2-3 linguri cacao coaja de la 1 lămâie 2-3 pătrăţele ciocolată neagră

300 g unt

150 g zahăr pudră

½ păhărel rom

100 g ciocolată neagră

Mod de preparare

Amesteci migdalele cu zahăr pudră. Baţi albuşurile spumă tare împreună cu zahărul tos. Pentru ca reţeta să-ţi iasă, este bine ca albuşurile să fie la temperatura camerei. Încorporezi migdalele şi omogenizezi. Împarţi compoziţia în două părţi egale şi în una din ele pui cacaua.

Pui compoziţia albă într-un poş şi formezi macarons într-o formă specială. Deasupra presari coajă de lămâie. Laşi la odihnit 40 de minute. Dai apoi tava la cuptor până se rumenesc. Procedezi la fel cu compoziţia de cacao şi deasupra presari ciocolată neagră rasă.

Între timp prepari crema. Împarţi untul şi zahărul pudră în două părţi egale. O parte din unt şi cu una din zahăr le freci până obţii o cremă fină. Topeşti ciocolata pe baie de aburi şi o amesteci cu romul. O pui peste restul de unt, adaugi zahărul pudră şi amesteci până se topeşte.

Pui crema de unt în poş şi umpli cu ea jumătăţile albe de macarons. Cu crema de ciocolată umpli jumătăţile de macarons cu cacao. Sunt mai bune dacă le laşi să stea la frigider 24 de ore înainte să fie consumate.

Mai multe