FOTO Pateuri cu ciocolată şi frişcă

2 martie 2015   Mese festive

Aceste pateuri cu ciocolată şi frişcă sunt întotdeauna pe gustul copiilor.

Ingrediente pentru pateuri cu ciocolată şi frişcă

Pentru aluat 200 g făină 100 g unt 1 vârf cuţit de sare 1 lingură zahăr pudră 40 g nuci 1 gălbenuş 120 ml smântână 1 ou

130 ml frişcă lichidă

1 lingură miere

200 g ciocolată cu lapte

Mod de preparare pentru pateuri cu ciocolată şi frişcă

Se cerne făina într‑un castron, se adaugă untul moale tăiat bucăţi, sarea, zahărul pudră, nucile măcinate, gălbenuşul şi smântâna. Se frământă un aluat omogen, se înveleşte în folie şi se lasă la frigider 30 de minute.

Într-o cratiţă, se pune frişca lichidă şi se aşază pe baie de aburi. Se adaugă ciocolata tăiată bucăţi, mierea şi se lasă până se omoge-nizează, amestecând continuu. Se dă să se răcească.

Se întinde aluatul într-o foaie groasă de 3 mm şi se taie cercuri cu diametrul de 8 cm. Toate cercurile se ung cu ou bătut.

Se pune o linguriţă de cremă de ciocolată în centrul fiecărui cerc. Se îndoaie marginile aluatului pe jumătate şi se presează, pentru a se lipi bine.

Se ung pateurile cu ou bătut, se aşază pe otavă unsă cu ulei şi se coc, în cuptorul preîncălzit, penru circa 20-30 de minute. Se lasă să se răcească.

foto: ImageFood

Mai multe