FOTO Plăcintă cu legume
100 de grame de ardei gras crud furnizează 120 mg de vitamina C, iar 200 de grame de ardei gras gătit oferă 100 de mg, acoperind astfel necesarul zilnic al unui adult. Este una dintre legumele cu cel mai mare conţinut de fibre, fiind însă foarte slab caloric: 18 kcal la 100 g de ardei gras crud (21 kcal dacă e găti).
Ingrediente
1 praz mic 1 ardei gras rosu 1 ardei gras verde 2 căţei de usturoi 3 linguri ulei 1 lingură făină 100 ml vin alb 2 ouă 500 g foietaj sare piper
Mod de preparare
Se curăţă legumele şi se taie felii subţiri. Se încinge uleiul într‑o tigaie, se adaugă legumele, usturoiul tăiat felii şi se călesc până se înmoaie puţin. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.
Se pun făina, vinul şi se mai lasă 5 minute pe foc, amestecând continuu. Se dau să se răcească, după care se amestecă cu un ou bătut.
Aluatul se împarte în două şi se întind două dreptunghiuri (3 mm grosime) cu aceleaşi dimensiuni. O fâşie de aluat se crestează oblic din loc în loc.
Se aşază cealaltă foaie într‑o tavă tapetată cu hârtie de copt, se pun legumele pe mijloc, iar marginile se ung cu ou bătut. Se aşază peste ele foaia crestată şi se lipesc marginile.
Se unge plăcinta cu oul bătut rămas şi se introduce tava în cuptorul preîncălzit. Se coace 30 de minute, la foc potrivit.