FOTO Prăjitură crocantă cu pere şi nuci

31 octombrie 2017   Mese festive

Ce poate fi mai gustos decât o combinaţie dulce de pere şi nuci? Urmează paşii şi vei obţine foarte uşor o prăjitură cu pere şi nuci să te lingi pe degete, nu alta! Miezul de nucă pune-l într-un prosop şi zdrobeşte-l cu un făcăleţ. Pentru plăcintă, foloseşte pere sănătoase şi cu coaja tare pentru că sunt mai aromate. Ţine ingredientele de seara la temperatura camerei. Astfel, desertul preparat de tine va fi delicios.

Prăjitură cu pere şi nuci - Ingrediente

Pentru aluat 1 ou 250 g făină 2 linguri lapte rece 100 g unt moale 1 praf sare ½ praf de copt

1 kg pere

150 g nuci mărunţite

3 ouă

200 ml lapte

2 linguri zahăr

Prăjitură cu pere şi nuci - Mod de preparare

Faci o adâncitură în mijlocul făinii, pui sarea şi praful de copt. Adaugi untul, oul, laptele şi frămânţi un aluat elastic. Îl întinzi şi îl aşezi într-o tavă tapetată.

Tai perele jumătăţi, le cureţi de cotoare şi de seminţe. Le fierbi cu zahăr. După ce s-au înmuiat, le mixezi până obţii un piure. Adaugi nucile mărunţite şi mixezi. Păstrezi două linguri de nuci pentru ornat. Întinzi compoziţia peste aluat. Dai la cuptor 10 minute.

Separat amesteci cu telul trei ouă şi 200 ml de lapte. Scoţi tava şi torni cu polonicul amestecul. Dai iar la cuptor.

Scoţi tava după ce s-a închegat stratul de deasupra şi presari restul de nucă măcinată. Mai laşi la cuptor câteva minute, până se rumenşte aluatul pe margini. Porţionezi şi o poţi servi călduţă sau rece.

Mai multe