FOTO Prăjitură cu mere şi nucă
Deşi s-ar putea să ţi se pară greu de preparat această reţetă, vei vedea singur cât de simplă este. Dar numai dacă o prepari urmând paşii recomandaţi de noi!
Ingrediente
Pentru aluat 200 g făină 1 lingură praf de copt 100 g unt 80 g zahăr 1 gălbenuş
500 g mere
3 albuşuri
50 g zahăr
120 g miez de nucă
1/4 linguriţă
scorţişoară
300 ml lapte
2 linguri amidon
sau făină
60 g zahăr pudră
1 esenţă de vanilie
250 ml frişcă
2 mere
50 g fulgi
de migdale
câteva frunze
de mentă
Mod de preparare
Se amestecă făina cu praful de copt, se adaugă untul tăiat bucăţi, zahărul şi gălbenuşul. Se frământă un aluat omogen, se înveleşte în folie şi se lasă la rece 30 de minute.
Merele se curăţă de coajă, se scot seminţele şi se taie în sferturi. Se pun într-un vas uns cu unt, se toarnă 50 ml de apă şi se coc 20 de minute. După ce se răcesc, se pun în blender şi se fac piure.
Se întinde aluatul şi se aşază într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm, îmbrăcând şi pereţii aproximativ 4 cm.
Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul şi se amestecă cu nucile măcinate, piureul de mere şi scorţişoara. Se toarnă amestecul peste aluatul din formă şi se coace 30 de minute. Se lasă să se răcească în formă.
Se amestecă laptele rece cu zahărul, cu amidonul şi se fierbe, la foc mic, până se îngroaşă. Se dă să se răcească, după care se amestecă uşor cu esenţa şi frişca.
Se toarnă crema peste blatul din formă şi se dă la rece o oră. Se scoate uşor din formă şi se decorează cu felii subţiri de mere, fulgi de migdale şi cu frunze de mentă.