FOTO Prăjitură cu mere şi nucă

25 august 2015   Mese festive

Deşi s-ar putea să ţi se pară greu de preparat această reţetă, vei vedea singur cât de simplă este. Dar numai dacă o prepari urmând paşii recomandaţi de noi!

Ingrediente

Pentru aluat 200 g făină 1 lingură praf de copt 100 g unt 80 g zahăr 1 gălbenuş

500 g mere

3 albuşuri

50 g zahăr

120 g miez de nucă

1/4 linguriţă

scorţişoară

300 ml lapte

2 linguri amidon

sau făină

60 g zahăr pudră

1 esenţă de vanilie

250 ml frişcă

2 mere

50 g fulgi

de migdale

câteva frunze

de mentă

Mod de preparare

Se amestecă ­făina cu praful de copt, se adaugă untul tăiat bucăţi, zahărul şi gălbenuşul. Se frământă un aluat omogen, se înveleşte în folie şi se lasă la rece 30 de minute.

Merele se curăţă de coajă, se scot seminţele şi se taie în sferturi. Se pun într-un vas uns cu unt, se toarnă 50 ml de apă şi se coc 20 de minute. După ce se răcesc, se pun în blender şi se fac piure.

Se întinde aluatul şi se aşază într-o formă de tort cu diametrul de 26 cm, îmbrăcând şi pereţii aproximativ 4 cm.

Se bat albuşurile spumă tare cu zahărul şi se amestecă cu nucile măcinate, piureul de mere şi scorţişoara. Se toarnă amestecul peste aluatul din formă şi se coace 30 de minute. Se lasă să se răcească în formă.

Se amestecă laptele rece cu za­hărul, cu amidonul şi se fierbe, la foc mic, până se îngroaşă. Se dă să se răcească, după care se amestecă uşor cu esenţa şi frişca.

Se toarnă crema peste blatul din formă şi se dă la rece o oră. Se scoate uşor din formă şi se decorează cu felii subţiri de mere, fulgi de migdale şi cu frunze de mentă.

Mai multe