FOTO Prăjitură delicioasă cu struguri

4 septembrie 2014   Mese festive

Vrei să prepari un desert de toamnă, uşor? Iată o idee de reţetă savuroasă, pe care o poţi face uşor în paşi.

Ingrediente

Pentru aluat

500 g făină 150 g zahăr pudră 250 g unt 2 ouă 1/2 plic praf de copt 100 ml lapte sare

Pentru umplutură

250 g brânză proaspătă de vaci

100 g zahăr pudră

1 ou

1 plic zahăr vanilat

Pentru decor

200 g struguri albi

1 plic gelatină

Mod de preparare

Amesteci făina cernută cu praful de copt, cu zahărul şi cu un vârf de sare. Adaugi ouăle, untul tăiat bucăţele şi laptele şi frămânţi un aluat moale. Îl înveleşti în folie şi îl laşi la rece 30 de minute.

Două treimi din cantitatea de aluat o întinzi într-o foaie subţire, de 0,5 cm. Rulezi aluatul pe sucitor şi-l pui în tava unsă şi tapetată.

Din restul de aluat rulezi un sul subţire şi îl tai în fâşii egale, pe care le împleteşti sub formă de spirală. Le pui pe prăjitură pe lăţime, la distanţă de 4-5 cm.

Amesteci brânza bine scursă cu zahărul, vanilia şi oul. Umpli cu crema de brânză spaţiile dintre spirale.

Coci în cuptorul preîncălzit circa 45 de minute. laşi prăjitura să se răcească, apoi decorezi cu jumătăţi de boabe de struguri. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe plic şi o torni peste struguri, apoi porţionezi prăjitura.

sursa foto: Photoland

Mai multe