FOTO Pui cu sos de hrean

4 martie 2015   Mese festive

Ne-am gândit astăzi să vă propunemo delicioasă mâncare de pui cu sos de hrean. O variantă foarte bună pentru cină!

Ingrediente pentru pui cu sos de hrean

1 pui potrivit 1 ceapă 50 g făină 40 g unt 2 morcovi 2 rădăcini pătrunjel 1/2 ţelină 150 ml smântână de gătit sare 10 g hrean 1 lingură oţet 1 gălbenuş

Mod de preparare pentru pui cu sos de hrean

Se spală puiul bine şi se pune la fiert într-o oală mai mare împreună cu ceapa, morcovii, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi o linguriţă de sare. Se lasă până când carnea este pătrunsă.

Se scoate puiul, se lasă să se răcorească, se dezosează, după care se taie bucăţi mici.

Se amestecă făina cu untul moale şi se pun într-un litru de supă, bătându-se continuu cu un tel. Se fierbe, la foc mic, până când sosul se îngroaşă, după care se adaugă smântâna.

Se pune carnea în sos şi se fierbe circa cinci minute. Se adaugă hreanul ras, oţetul şi se condimentează cu sare, după gust.

Se adaugă gălbenuşul bătut şi se mai dă în câteva clocote. Se serveşte cu găluşte sau cu pâine.

foto profimedia

Mai multe