FOTO Pulpă de porc în crustă de migdale

10 decembrie 2014   Mese festive

Dacă vrei să-ţi impresionezi musafirii care îţi vor călca pragul de sărbători, renunţă la clasica friptură de porc şi încearc-o pe cea în crustă de migdale. vei vedea că toţi îţi vor aprecia alegerea!

Ingrediente

700-800 g pulpă de porc 2 linguri ulei 100 g unt 2 linguriţe muştar dulce 100 g migdale pisate 100 g pesmet 50 ml vin roşu 50 ml vin alb 2 fire pătrunjel 1 fir cimbru sare piper

Pentru sos

2 linguri făină

50 ml vin alb

50 ml vin roşu

Mod de preparare

Speli pulpa de porc, o ştergi cu şervete absorbante şi o potriveşti de sare şi de piper. Într-o tigaie încinsă cu ulei pui carnea la rumenit. După ce s-a făcut pe ambele părţi,

o aşezi într-o tavă unsă cu puţin ulei.

Într-un bol, pui untul şi linguriţele de muştar. Tai mărunt pătrunjelul şi cimbrul şi le adaugi în compoziţie. Adaugi migdalele şi pesmetul şi amesteci cu telul, până când obţii o pastă omogenă.

Îmbraci pulpa în compoziţia cu migdale, torni 50 ml de vin roşu şi 50 ml de vin alb. Dai tava la cuptor 45 de minute

Torni sosul din tavă într-o tigaie, pui făina şi restul de vin alb şi roşu. Potriveşti de sare şi laşi pe foc până când se îngroaşă. Serveşti friptura împreună cu sos.

sursa foto: Profimedia

Mai multe