FOTO Pulpe de pui în sos de vin

9 mai 2014   Mese festive

A venit primăvara, iar noi vrem să-ţi aducem în farfurie prospeţimea şi aroma ei. Urmează paşii acestei reţete şi spune-ne dacă ţi-a ieşit.

Ingrediente:

4 pulpe 2 morcovi 2 cepe 100 g şuncă 200 ml vin roşu sec 5 căţei de usturoi zdrobiţi 2 foi de dafin sare piper ulei cartofi noi făcuţi la cuptor mărar

Mod de preparare:

Speli şi cureţi pulpele de pui, apoi le usuci în şerveţele absorbante. Separat prepari o marinată din vin, în care pui pe rând usturoiul, cimbrul, sarea şi piperul, apoi amesteci bine toate ingredientele. Laşi pulpele la marinat aproximativ 1 oră.

Separat speli şi cureţi ceapa şi morcovii. Tai ceapa bucăţi mari, iar morcovii feliuţe. Încingi ulei într-o tigaie şi pui şunca tăiată cubuleţe, o laşi să se rumenească uşor.

Adaugi pe rând pulpele, morcovii şi ceapa. Laşi aproximativ 15 minute sau până se rumenesc uşor. Aşezi toate ingredientele într-o tavă, torni din marinată, potriveşti de sare şi piper şi o dai la cuptor.

O ţii până când intră uşor dinţii furculiţei în carne. Serveşti friptura cu garnitură de cartofi noi, la cuptor, presăraţi din belşug cu mărar tăiat fin.

FOTO Profimedia

Mai multe