FOTO Ruladă cu piersici

19 octombrie 2015   Mese festive

Parfumate şi gustoase, piersicile au o compoziţie cu adevărat magică: săruri minerale, vitamine şi fibre. “Mâncaţi-le cu încredere”, spun specialiştii. Aceste fructe aduc multe beneficii sănătăţii. Motiv bun pentru o ruladă cu piersici.

Ingrediente Pentru blat 3 ouă 100 g zahăr pudră 1 pliculeţ zahăr vanilat 60 g nucă măcinată 60 g făină

250 ml frişcă

2 plicuri zahăr vanilat

3 piersici din compot

30 g glazură

de ciocolată

1 fruct

Mod de preparare

Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare, se adaugă 80 de grame de zahăr şi se continuă baterea până se topeşte. Se pun gălbenuşurile rând pe rând, zahărul vanilat şi se bat trei minute. Se încorporează uşor, amestecând de jos în sus, nuca măcinată şi făina cernută.

Se tapetează o tavă unsă cu hârtie de copt, se toarnă compoziţia de blat, se întinde cu un cuţit şi se coace pentru 15-20 de minute, la foc potrivit.

Se lasă să se răcească puţin, se răstoarnă pe o hârtie curată, se curăţă cu atenţie, hârtia folosită la copt, se întoarce şi se presară cu zahăr ­pudră.

Se bate frişca cu zahărul vanilat şi se întinde 3/4 din aceasta pe blat. Se pun două rânduri cu felii de piersici şi se rulează cu ajutorul hârtiei. Se dă la frigider pentru o oră.

Se scoate de la rece şi, cu ajutorul uni poş cu vârf subţire, se trasează linii din glazura de ciocolată. Se ­decorează cu frişca oprită şi cu bucăţi de fructe proaspete ori cu fructe din compot.

Mai multe