FOTO Ruladă de cartofi

18 septembrie 2015   Mese festive

Eşti obişnuită să faci rulade dulci umplute cu tot felul de creme. Dar ce-ai zice dacă ai prepara o ruladă-aperitiv foarte delicioasă, cu care să-i dai gata şi pe cei mai mofturoşi musafiri?

Ingrediente

500 g cartofi

150 g făină

2 ouă

1 linguriţă sare

200 g cârnaţi uscaţi

1 legătură pătrunjel verde

1 gălbenuş

1 linguriţă seminţe de chimen

Mod de preparare

Speli ­cartofii bine şi îi pui la fiert în apă cu sare. Scurgi apa, îi laşi să se răcească, îi cureţi de ­coajă, după care îi faci ­piure.

Adaugi în piure ouăle, ­făina cernută, ­sarea şi frămânţi un aluat omogen. Aşezi aluatul pe un şervet presărat cu făină şi îl întinzi în formă de dreptunghi.

Cârnaţii uscaţi îi cureţi de pieliţă şi îi tai felii subţiri. Aşezi ­bucăţile una lângă alta pe foaia de ­aluat, lăsând câţiva ­centimetri pe margini.

Presari pătrun-jelul tocat mărunt, îndoi marginile mai scurte şi, cu ajutorul prosopului, rulezi cu grijă aluatul.

Aşezi rulada într‑o tavă unsă, o ungi cu gălbe-nuşul bătut şi o presari cu chimen. O introduci în cup-torul preîncălzit pen-tru 30‑40 de minute. O poţi servi caldă sau rece, cu brânză.

Mai multe