FOTO Ruladă de pui cu broccoli şi carne tocată
Pentru orice ocazie festivă pregăteşte-te din timp cu o ruladă de pui cu broccoli şi carne tocată. Nu vei da greş cu această combinaţie de gusturi şi arome.
Ingrediente pentru ruladă de pui cu broccoli şi carne tocată
2 morcovi 150 g broccoli sare piper 2 ouă 1 pui 150 g carne tocată 250 g şunculiţă de porc afumată 1 ceapă 3-4 fire de tarhon verde 2 linguri unt
Mod de preparare pentru ruladă de pui cu broccoli şi carne tocată
Se taie în fâşii morcovii curăţaţi, iar broccoli se desface în bucăţi mici. Morcovii se fierb în apă cu sare 10 minute, se adaugă broccoli şi se lasă două minute. Se strecoară legumele şi se lasă să se scurgă.
Se dezosează puiul întreg cu piele cu tot. Se spală, se usucă cu prosoape absorbante şi se condimentează cu sare şi piper.
Se unge carnea cu 1/3 din unt şi se aşază două felii mai groase de şunculiţă afumată. Se acoperă cu 1/3 din carnea tocată, jumătăţi de ouă fierte (aşezate pe o margine) şi fâşii de morcovi.
Se acoperă totul cu restul de carne tocată şi se pun bucăţile de broccoli. Se rulează strâns şi se leagă cu sfoară alimentară.
Se taie ceapa julien şi se aşază într-un vas termorezistent uns cu unt împreună cu frunzele de tarhon şi bucăţelele de şunculiţă rămasă tăiate cubuleţe.
Se aşază rulada în vas, se unge cu unt topit, se acoperă cu folie de aluminiu şi se coace 45 de minute. Se scoate folia şi se lasă până se rumeneşte. Se scoate sfoara, se taie felii şi se serveşte cu legume şi cartofi fierţi.