FOTO Rulouri de porc cu ciuperci

20 noiembrie 2014   Mese festive

Chiar dacă e post nu putem să nu ne gândim şi la cei care nu pot renunţa la carne. Iar carnea de porc este întotdeauna o variantă întâmpinată cu bucurie în unele case. O variantă la banala friptură este această ruladă umplută cu ciuperci.

Ingrediente

200 g ciuperci la conservă 1 lingură unt 600 g pulpă de porc 4 felii bacon sau şuncă de porc 4 rămurele de cimbru 100 g făină 2 ouă 100 g pesmet ulei pentru prăjit sare

Mod de preparare

Se scurg ciupercile, se clătesc şi se pun din nou la scurs. Dacă sunt mai mari se taie. Se călesc în untul topit câteva minute, se condimentează cu sare şi se lasă să se răcească.

Pulpa de porc se spală, se usucă şi se taie în patru felii de aceeaşi dimensiune. Se bat cu ciocanul de şniţele pe ambele părţi şi se condimentează cu sare.

Se aşază pe fiecare bucată de carne câte o felie de bacon, ciuperci şi câte o rămurea de cimbru. Se strâng capetele sau se rulează şi se fixează cu beţişoare de frigărui mici.

Se trec rulourile prin făină, prin ou bătut şi la final prin pesmet. Se prăjesc bine, pe ambele părţi, în ulei încins. Se scot beţuşoarele şi se servesc cu cartofi fierţi şi legume.

Sursa foto: profimedia

Mai multe