FOTO Spirale cu pui
Aperitivul potrivit pentru un meniu la care ai invitaţi poate fi format din aceste spirale cu pui. Dar, la fel de bine le poţi mânca şi drept gustare.
Ingrediente
1 ceapă 3 căţei de usturoi 3 linguri ulei de măsline 450 g roşii tocate din conservă 300 g piept de pui 400 g aluat de foietaj 1 ou 2 linguri seminţe de susan 1 linguriţă busuioc uscat rucola şi roşii cherry pentru garnitură 3 fire de busuioc sare piper
Mod de preparare
Ceapa şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Pieptul de pui se spală, se usucă cu hârtie absorbantă şi se taie fâşii pe lung. Se condimentează cu sare şi piper.
Într-o cratiţă, se încinge uleiul de măsline şi se căleşte ceapa timp de trei minute. Se adaugă usturoiul şi se mai lasă două minute pe foc.
Se pun roşiile, sare, piper şi frunzele de busuioc rupte bucăţi. Se fierbe, la foc mic, 40 de minute, până se îngroaşă. Se dă deoparte şi se lasă să se răcească.
Se aşază aluatul pe o planşetă presărată cu făină, se întinde puţin cu sucitorul şi se unge cu amestecul de roşii. Se adaugă fâşiile de piept de pui la distanţă de 5 cm una de alta. Se rulează şi se lasă în congelator 30 de minute.
Se scoate rulada din congelator, se unge cu oul bătut şi se presară cu seminţele de susan amestecate cu busuiocul uscat.
Se taie felii cu grosimea de 2 cm şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 30 de minute. Se servesc cu garnitură de salată rucola şi cu roşii cherry.