FOTO Tort cu ciocolată şi piersici

13 august 2015   Mese festive

Prepară acest desert rafinat şi le vei face invidioase şi pe cele mai experimentate gospodine. Aroma bogată de ciocolată şi savoarea frişcăi sunt completate de gustul dulce-acrişor al piersicilor...

Ingrediente

Pentru blat 5 ouă 150 g făină 175 g zahăr 4 linguri cacao 1 lingură ulei 1 esenţă rom ½ linguriţă praf de copt sare

4 linguri gem de piersici

5 piersici

compot de piersici, pentru însiropat

500 ml frişcă lichidă

75 g zahăr pudră

1 pliculeţ de întăritor frişcă

300 g ciocolată

50 g unt

fulgi de ciocolată

fulgi de cocos

bomboane decor

Mod de preparare

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Mixezi albuşurile cu un praf de sare, până obţii o spumă tare. Într-un alt vas amesteci gălbenuşurile cu zahărul, încorporezi spuma de albuşuri şi omogenizezi ingredientele cu o paletă, de jos în sus. Amesteci praful de copt cu făina şi le adaugi, treptat, în compoziţie. La final, torni în ploaie şi cacaua şi amesteci totul cu esenţa de rom.

Ungi cu ulei şi dai cu făină o tavă de copt şi torni compoziţia pentru blat. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 40–45 de minute, până trece testul scobitorii. Laşi blatul să se răcească, apoi îl tai în trei părţi egale.

Într-un recipient baţi frişca lichidă cu zahărul pudră şi adaugi întăritorul de frişcă. Dai frişca la rece. Însiropezi primul blat, îl ungi cu gemul de piersici, apoi aşezi al doilea blat.

Torni un strat subţire de frişcă, peste care pui felii de piersici şi întinzi un alt strat de frişcă. Pui şi a treia felie de blat şi-l acoperi cu frişcă. Pe baie de aburi topeşti ciocolata cu untul, laşi puţin la răcorit şi îmbraci tortul cu glazura de ciocolată. Ornezi cu fulgi de cocos, fulgi de ciocolată şi bombonele colorate.

Mai multe