FOTO Tort cu ciocolată şi piersici
Este final de săptămână şi ne-am gândit să preparăm un tort. Şi nu unul oarecare, ci un tort cu ciocolată şi piersici care nici nu-ţi solicită prea mult timp pentru preparare.
Ingrediente pentru tort cu ciocolată şi piersici
Pentru blat 4 ouă 170 g zahăr pudră 180 g făină 1 pachet budincă de vanilie 1 pachet praf de copt 100 g ciocolată albă
350 ml lapte
2 pachete budincă de vanilie
30 g cacao
100 g ciocolată simplă
250 g unt
100 g zahăr pudră
5 linguri rom
300 g piersici din compot
150 g ciocolată neagră
Mod de preparare pentru tort cu ciocolată şi piersici
Se bat ouăle până îşi dublează volumul, se adaugă zahărul şi se continuă baterea până când acesta se topeşte. Se încorporează făina cernută cu praful de budincă şi praful de copt.
Se adaugă în aluat ciocolata albă dată pe răzătoarea mare. Se toarnă aluatul într-o formă de tort unsă şi tapetată şi se coace în cuptorul preîncălzit la 170° C timp de 40 de minute.
Pentru cremă, se toarnă laptele în cratiţă, se adaugă budinca de vanilie, pudra de cacao şi ciocolata rasă. Se pun pe foc mic şi se lasă să fiarbă 1-2 minute, amestecând constant.
Se dă deoparte şi se lasă să se răcească. Se bate untul spumă cu zahărul şi se încorporează treptat în el crema răcită. Se adaugă romul şi se omogenizează.
Se taie blatul în trei pe orizontală. Se întinde cremă pe primul blat şi se aşază felii de piersici tăiate subţiri.
Se acoperă cu al doilea blat, se unge cu cremă şi se pun felii de piersici. Se pune deasupra a treia parte de blat şi se îmbracă cu cremă. Se dă la frigider să se întărească.
Se toarnă peste tort ciocolata topită şi se lasă să se întărească. Se decorează cu cremă şi piersici, după inspiraţie.