FOTO Tort cu fructe şi firimituri
Iubitorii torturilor cremoase cu ciocolată, frişcă şi fructe dulci vor fi ispitiţi de această reţetă. Prepar-o în patru paşi simpli şi vei fi încântată de rezultat.
Dificultate mică Preparare 75' Pentru 1 tavă
Ingrediente
Pentru blat
5 ouă
1 cană zahăr pudră
1 cană făină
5 linguri ulei
1 praf sare
2 mâini de cireşe spălate şi curăţate de sâmburi
Pentru crema albă
500 ml smântână dulce pentru frişcă
4 linguri miere
3 pliculeţe întăritor pentru frişcă
Pentru crema de ciocolată
300 g ciocolată
200 ml smântână dulce pentru frişcă
50 g unt
Pentru decor
câteva cireşe
Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile cu praful de sare. Când au devenit o spumă tare, încorporezi zahărul pudră turnat în ploaie. Separat amesteci, ca la maioneză, uleiul cu
gălbenuşurile. Încorporezi, alternativ în albuşuri, făina şi gălbenuşurile.
Tapetezi o tavă rotundă şi dai blatul la cuptorul încins, în prealabil, până trece testul scobitorii. Laşi la răcit şi-l tai în două. Pui cireşele la scurs. Pentru crema de ciocolată, pui un vas pe baie de aburi şi dai în fiert smântâna, apoi o torni peste ciocolată şi unt, amesteci până când se topeşte. O laşi, şi când s-a răcit o mixezi ca să devină pufoasă, apoi o dai la frigider.
Pentru crema albă, baţi bine smântâna rece, torni în fir subţire mierea mixând continuu. Adaugi întăritorul pentru frişcă şi continui să baţi până obţii o cremă tare care nu curge.
Aşezi o felie de blat pe un platou şi întinzi trei sferturi din crema de ciocolată, apoi din cea albă, nivelezi şi aşezi deasupra cireşele. A doua felie de blat o fărâmiţezi cu mâna şi presari deasupra tortului, apoi cu un poş pui peste el restul de cremă de ciocolată şi câteva cireşe şi dai la rece.