FOTO Tort cu mac şi mandarine. Un desert gustos şi aromat.

7 ianuarie 2015   Mese festive

Ne-am gândit că, după atâtea pregătiri de Sărbători, nu-ţi mai stă gândul la bucătărie. Şi totuşi weekendul se apropie şi va trebui să prepari ceva dulce. Un tort cu mac şi mandarine este uşor de făcut şi pare a fi alegerea perfectă.

Ingrediente pentru un tort cu mac şi mandarine

Pentru blat 250 g făină 120 g zahăr pudră 1 pachet zahăr vanilat 150 g unt 1 gălbenuş

500 ml lapte

150 g zahăr pudră

2 pachete praf budincă de vanilie

300 g mac

1 albuş

1 cutie mică compot de mandarine (175 g)

Mod de preparare pentru un tort cu mac şi mandarine

Cerni făina într-un castron, adaugi zahărul pudră, zahărul vanilat, untul tăiat bucăţi şi amesteci bine. Împarţi compoziţia în două. O parte o frămânţi cu gălbenuşul.

Pui aluatul cu gălbenuş pe fundul unei forme de tort cu pereţi detaşabili în care ai pus hârtie de copt. Apeşi bine până devine compact.

Fierbi 2/3 din lapte cu zahărul. Amesteci restul de lapte cu praful de budincă şi torni compoziţia treptat peste laptele fiert . Pui pe foc şi fierbi două minute.

Adaugi macul măcinat, dai vasul deoparte şi laşi să se răcorească. Baţi albuşul spumă şi îl încorporezi în amestecul cu mac.

Pui compoziţia cu mac peste blatul din formă şi acoperi cu felii de mandarine din compot. Presari deasupra aluatul oprit.

Introduci forma în cuptorul preîncălzit şi coci, la 160 grade Celsius, pentru 50 de minute. laşi să se răcească în formă, îndepărtezi cercul şi o tai în porţii.

sursa foto: ImageFood

Mai multe