FOTO Tort cu pepene

25 august 2015   Mese festive

Fructele sunt de departe cele mai bune alegeri când vrei să faci un desert. Iar când arşiţa ultimelor zile de vară alungă orice adiere de vânt, răsfaţă-te cu o delicatesă cu pepene.

Ingrediente

Pentru blat 100 g ciocolată neagră 50 g unt 4 ouă 100 g zahăr 150 g făină 25 g cacao 100 g miez de nucă 1 linguriţă rasă praf de copt

200 g gem

4 felii mari de pepene verde

1 plic gelatină

50 g fulgi de migdale

Mod de preparare

Topeşti cicolata pe baie de aburi, dai deoparte, adaugi untul tăiat cubuleţe şi mixezi. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă cu zahărul. Încorporezi gălbenuşurile pe rând şi mixezi în continuu. Pe un blat, mărunţeşti miezul de nucă.

Combini crema de ciocolată cu albuşurile, după care pui praful de copt amestecat cu făina cernută. La final, adaugi cacaua şi miezul de nucă şi amesteci.

Pui compoziţia obţinută într-o tavă tapetată cu pereţii detaşabili. Dai la cuptor 35 de minute sau până trece testul scobitorii. Aşezi blatul pe o suprafaţă netedă şi aştepţi să se răcească, apoi îl tai în două. Ungi prima felie de tort cu gem, pui şi cel de-al doilea blat şi întinzi restul de gem.

Tai pepenele cubuleţe, îndepărtezi sâmburii şi le aşezi pe ultimul blat de tort. Separat, prepari gelatina conform instrucţiunilor de pe ambalaj şi o torni peste bucăţile de pepene. Decorezi cu migdale şi dai la frigider pentru câteva ore.

Mai multe