FOTO Tort de rulade cu mandarine
V-am oferit în ultima vreme o serie de reţete de rulade. Dar am zis să mergem mai departe cu imaginaţia, şi să pregătim ceva deosebit şi spectaculos din mai multe rulade. Aşa că acest tort de rulade cu mandarine este exact la ceea ce ne-am gândit.
Tort de rulade cu mandarine - Ingrediente
Pentru ruladă 3 ouă 80 g zahăr pudră 100 g făină 250 g gem de căpşuni 2 linguri făină pentru pudrat
200 g frişcă lichidă
400 g smântână
150 g zahăr pudră
2 pliculeţe gelatină
100 ml sirop de mandarine
200 g mandarine din conservă (fără sirop)
Tort de rulade cu mandarine - Mod de preparare
Se bat albuşurile spumă tare împreună cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile treptat şi la final se pune făina cernută, amestecând uşor, de jos în sus.
Se întinde aluatul într-o tavă de aragaz tapetată cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit la 200° C timp de 8 minute.
Se scoate blatul din tavă şi se presară cu două linguri de făină deasupra. Se întoarce blatul cu susul în jos şi se desprinde uşor hârtia de copt.
Se unge blatul cu gem de căpşuni şi se taie în jumătate pe orizontală. Se rulează ambele blaturi, se lasă 30 de minute, apoi se taie în felii de 1 cm grosime.
Se îmbracă un castron mai adânc cu diametrul de 20 cm cu folie alimentară şi se tapetează fundul şi marginile cu felii de ruladă, aşezate una lângă alta. Se păstrează câteva pentru a acoperi crema la final.
Se bate frişca, se adaugă smântâna şi zahărul şi se amestecă bine. Gelatina se înmoaie în sirop de
rece 15 minute, se topeşte pe foc, dar fără să dea în clocot, se adaugă în compoziţia cu frişcă şi se amestecă rapid.
Se toarnă un sfert din cremă în castronul cu rulade, se pun felii de mandarine, cremă, mandarine şi restul de cremă. Se aşază deasupra feliile de ruladă oprite.
Se introduce tortul la frigider pentru cel puţin patru ore. Se răstoarnă pe un platou şi se îndepărtează folia.