FOTO Tortellini cu sparanghel şi capere

24 iunie 2014   Mese festive

Pentru că sparanghelul este una din cele mai sănătoase legume, îţi propunem mai jos o reţetă simplă şi foarte gustoasă.

Dificultate mică Pentru 4 porţii

Ingrediente

20 foi foitaj pentru tortellini (foi wonton din bucătăria chinezească)

175 g cremă de brânză

70 g pesto proaspăt de busuioc

sare

piper

1 linguriţă miere

2 legături sparanghel

50 g unt

4 linguri ulei măsline

20 capere

chives tocat

Mod de preparare

Întinde foile wonton pe o suprafaţă presărată cu făină. Amestecă crema de brânză cu pesto şi asezonează cu sare, piper şi miere.

Unge cu o pensulă marginile fiecărei foi cu apă. Pune o linguriţă din amestecul de brânză în mijlocul fiecărei foi.

Împachetează fiecare bucată aşa cum vezi în fotografie.

Spală, curăţă şi taie sparanghelul în jumătate. Încinge untul împreună cu uleiul de măsline într-o tigaie. Rumeneşte sparanghelul, al dente, asezonează cu sare şi un pic de miere. Adaugă caperele exact cu un minut înainte de a lua de pe foc.

Pune tortellini în apă cu sare care clocoteşte timp de 2 minute. Scurge-i şi pune-i într-o farfurie alături de sparanghel şi capere. Presară chives pe deasupra.

sursa: nickyandmax.com

Mai multe