Frigărui de peşte cu legume

5 noiembrie 2015   Mese festive

Preparate cu pricepe şi răbdare, aceste frigărui de peşte cu legume sunt acea savoare a cinei pe care greu o poţi uita.

Ingrediente

1 kg file peşte 2 ardei roşii 2-3 cartofi 2 dovlecei 1 lămâie sare piper 4 creveţi (opţional)

Preparare

Peştele îl speli, îl usuci cu prosoape absorbante, îl tai cuburi mai mari, pe care le condimentezi cu sare, piper şi le stropeşti cu zeamă de lămâie. Cureţi cartofii, îi tai bucăţi asemănătoare cu cele de peşte şi îi fierbi pe jumătate în apă cu sare. Dovleceii îi tai rondele mai groase, ardeii bucăţi (în patru) şi le condimentezi cu sare şi piper.

Aşezi pe ţepuşele de frigărui bucăţi de legume şi peşte alternându-le. Le pui pe grătarul încins şi le frigi bine pe ambele părţi. Le serveşti alături de o garnitură de orez fiert şi legume făcute pe grătar. Opţional poţi frige şi creveţi.

Mai multe