Friptură cu lapte bătut, coriandru şi garnitură de salată verde
O reţetă simplă şi rapidă, care nu necesită prea multe ingrediente.
Ingrediente:
coriandru tocat un ardei iute tocat o lămâie 3 căţei de usturoi tocaţi 600 de ml de lapte bătut un kg de carne de vită o salată o legătură de ridichi tăiate bucăţi mici 3 castraveţi tăiaţi fâşii o lingură de ulei de măsline
Mod de preparare:
Amestecaţi într-un blender coriandrul, ardeiul iute şi usturoiul. Pe parcurs, adăugaţi şi laptele bătut, păstrând 250 de ml din cantitate pentru dressing. Puneţi carnea de vită într-un bol mare şi adăugaţi dressing-ul de lapte bătut peste. Se lasă la frigider aproximativ 1 oră. Foile de salată se aşează într-un bol împreună cu ridichile şi castraveţii. Se scoate carnea din frigider, se pune puţină zeamă de lămâie şi se asezonează cu sare şi piper. Încingeţi ulei într-o tigaie. Scoateţi carnea din compoziţia cu lapte bătut şi lăsaţi-o la prăjit circa 5 minute pe fiecare parte. Se aşează în bol lângă salată şi se mai presară puţin lapte bătut peste.
Foto: taste.com.au