Friptură de miel cu cimbru la cuptor
Friptura de miel aromată nu trebuie să lipsească din meniul special de Paşte. Încearcă această reţetă şi vei vedea cât de suculentă poate fi friptura, făcută cu fel de fel de condimente.
Friptură de miel la cuptor - Ingrediente
1 pulpă de miel sare, după gust piper, după gust câteva fire de usturoi verde, după preferinţă 1 lingură tarhon 1 lingură cimbru 1 lingură unt topit apă
Friptură de miel la cuptor - Mod de preparare
Speli pulpa de miel, o sărezi şi o piperezi şi o laşi deoparte, la rece, 30 de minute. Toci cele câteva fire de usturoi verde cu frunze cu tot. Aşezi pulpa într-o tavă adâncă, cu câteva linguri de apă sau chiar un pahar, o ungi cu untul topit şi presari tarhonul, cimbrul şi usturoiul tocat. Dai tava la cuptorul încins, în prealabil. Stropeşti pulpa de miel din când în când cu zeama din tavă, până se rumeneşte. Dacă vrei, serveşti cu cartofi sau morcovi la cuptor şi o salată verde.
Foto: 123rf
Coaste de miel cu cartofi la cuptor – Reţeta lui Jamie Oliver
Miel în sos de bere parfumat cu rozmarin, o reţetă delicioasă