Friptură de porc în sos alb

24 septembrie 2014   Mese festive

O carne suculentă, delicios preparată pentru o cină în doi.

Ingrediente

800 g pulpă de porc sare piper 4 linguri ulei 2-3 căţei usturoi 1 ceapă 1 ardei iute 200 g smântână pentru gătit 1 lingură făină piper boabe

Mod de preparare

Cureţi pulpa de porc de pieliţe, apoi o tai felii cu o grosime de aproximativ 2 cm. Le dai cu sare şi piper.

Încingi uleiul şi frigi feliile de carne, pe fiecare parte, câte 8 minute, având grijă să nu le înţepi, pentru că ies sucurile. Le scoţi pe o farfurie şi acoperi.

În acelaşi ulei adaugi ceapa şi usturoiul mărunţite şi lasi până devin sticloase, torni o jumătate de cană de apă clocotită, adaugi sare, piper, având grijă să guşti tot timpul.

Torni în fir subţire, smântâna amestecată cu făina. Ai grijă să nu facă cocoloaşe, laşi 5 minute, apoi adaugi fripturile, ardeiul iute, tăiat şi fără seminţe şi nervuri. Ţii pe foc să fiarbă împreună, cam 15 minute, ca să se combine aromele. Opreşti focul şi laşi vasul acoperit, cel puţin 10 minute, să se relaxeze fibra cărnii.

sursa foto: StockFood

Mai multe