Friptură de porc la cuptor
Cea mai bună friptură de porc este cea pregătită la cuptor.
Ingrediente
1 kg pulpă de porc fără os
150 ml vin alb sec
3 linguri ulei
sare
piper
3 ardei iuți
1 crenguță de cimbru
5 căței de usturoi
3 cepe roșii
4 morcovi subțiri, cu tot cu codițe
2 mere
Mod de preparare
Tai ceapa julien și o pui într-o tavă. Freci pulpa de porc cu sare și cu piper, după gust, apoi o așezi peste ceapă. Torni uleiul și vinul, adaugi usturoiul mărunțit, ardeii iuți și crenguța de cimbru, și așezi morcovii și merele tăiate în jumătate de jur împrejurul fripturii.
Acoperi tava cu folie de aluminiu și o dai la cuptorul încins în prealabil, pentru o oră. Îndepărtezi folia, întorci carnea și o mai lași 30-40 de minute ca să se rumenească. O stropești, din când în când, cu sosul din tavă.
O servești cu garnitura ta preferată.